Werk beleef je!

Professionals aan het woord | Intercedente Aimée Penders

Van lekkere cheesecakes bakken naar een nieuwe carrièrekans pakken!

In deze rubriek laten wij professionals van Stadion Uitzenden aan het woord over verschillende thema’s en invalshoeken van het werkveld. Ditmaal Aimée Penders; een frisse, jonge meid welke als intercedente werkzaam is op onze vestiging in Maastricht.

Aimée Penders is vanaf oktober 2018 in dienst bij Stadion Uitzenden. Daarmee is de 27-jarige Aimée bij Stadion Uitzenden begonnen aan haar eerste baan in de voor haar toen nog onbekende wereld: de uitzendbranche. Ze vertelt dat ze op een punt in haar leven kwam dat ze onzeker was over waar ze beroepsmatig naartoe wilde: “De zomervakantie voordat ik solliciteerde naar de functie intercedente stelde ik mezelf de vraag: waar wil ik heen met mijn carrière”?

Ze verklaart haar overdenkingen: “Voorheen was ik deels bezig met mijn eigen onderneming: het bakken van cheesecakes voor diverse restaurants / horecaondernemingen in Maastricht. Daarnaast werkte ik in de weekenden nog bij een nieuwe horecagelegenheid in het centrum van Maastricht”. Aimée zegt: “Het liep eigenlijk allemaal naar tevredenheid, maar in de horeca wilde ik niet blijven hangen. Het nachtleven viel steeds zwaarder en hier lag ook eigenlijk mijn ambitie niet. Daarnaast was het ondernemende aspect van mijn eigen bedrijf leuk, maar ook daarin miste ik steeds meer de diepgang. Een van mijn onzekerheden in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging was het feit dat ik mijn studie door omstandigheden nooit heb afgemaakt en daardoor niet in het bezit ben van een hbo-diploma. Het was voor mij lastiger om zonder dit ‘papiertje’ ergens de kans te krijgen om op het gewenste niveau in te stappen. De reacties op o.a. mijn studieachtergrond door werkgevers is mij sterk bijgebleven en daardoor wist ik waar ik mijn nieuwe uitdaging zou vinden: ik wil mensen helpen die in een vergelijkbare situatie zitten en die wel de competenties bezitten om ergens te starten, maar geen studieachtergrond/werkervaring op CV hebben welke dit onderstreept”.

“Ik startte met solliciteren en voerde diverse gesprekken bij o.a. uitzendorganisaties. Mijn keuze werd uiteindelijk Stadion Uitzenden! Het onderbuikgevoel ondersteund door de kernwaarden no-nonsense, betrouwbaarheid, maar ook humor deden mij overtuigen dat dit de bedrijfscultuur is waarin ik terecht wilde komen. Tot op de dag vandaag ga ik dan ook met veel plezier naar mijn werk en ben enorm blij dat ik deze kans heb gekregen en de stap heb genomen”.

“Ik heb nu een afwisselende baan met enerzijds kantoorwerkzaamheden en anderzijds nog altijd een hoge factor ‘ondernemen’. Ik werk vanuit de competenties van een kandidaat en benader met zijn/haar CV klanten/prospects, het vinden van die ene passende job voor mijn flexwerker, daar doe ik het voor en niets minder dan dat. Inmiddels leer ik de markt steeds beter kennen en werk ik dagelijks samen met een ontzettend leuk team aan onze gezamenlijke doelstellingen. Het allerbelangrijkste is: ik heb inmiddels al aardig wat mensen aan een nieuwe baan mogen helpen”!

Meer weten

Professionals aan het woord | Intercedente Aimée Penders