Werk beleef je!

Sander Winkens nieuwe regiomanager Noord bij Stadion Uitzenden!

Stadion Uitzenden breidt uit!

Naast een regiomanager Zuid is er per 01-01-2020 ook een regiomanager Noord aangesteld: Sander Winkens. Sander zal in zijn nieuwe functie de dagelijkse verantwoordelijkheid dragen over de drie noordelijk gelegen kantoren van Stadion Uitzenden: Roermond, Venlo en Weert. Daarnaast ligt de focus op de ontwikkeling en uitbreidingskansen van dit gebied.

 

Welkom bij de club, Sander! Stel je even kort voor?

‘Maar al te graag! Ik ben Sander, 34 jaar, geboren en getogen Sittardenaar, gelukkig getrouwd met Maud en samen zijn wij twee trotse ouders van Sam en Saar. Mijn hobby’s zijn zaalvoetballen, mountainbiken, skiën en niet te vergeten: carnaval vieren’!

 

Hoe ben je in de uitzendbranche terechtgekomen?

‘Met een brede interesse voor alles en iedereen om me heen, ben ik de opleiding commerciële economie gaan volgen. Na het afronden van mijn studie in 2008 kreeg ik direct de kans om te beginnen bij Tempo-Team. Daar heb ik tot drie maanden geleden in totaal elf jaar gewerkt’.

 

Wat heeft ervoor gezorgd dat je zo lang bij Tempo-Team werkzaam bent geweest?

‘Het bedrijf groeide enorm en daarmee kwamen ook automatisch veel kansen voorbij welke mij perspectief boden en ik niet kon laten liggen. Zo ben ik bij Tempo-Team drie jaar intercedent geweest, mocht ik op mijn 25doorstromen naar manager in opleiding en daarmee gelijk mijn eerste grote team in Weert aansturen. Niet alleen deze teams groeiden door, ook de regio’s met hun bijbehorende nieuw te openen vestigingen.

Vervolgens heb ik in een tijdspanne van zes jaar o.a. als manager de kantoren Weert, Roermond, Sittard, Maastricht en Heerlen onder mijn hoede gehad en blik ik terug op een hele mooie tijd bij dit bedrijf’!

 

Van een overkoepelende, landelijke organisatie, naar een lokale, Limburgse organisatie. Hoe kan dat?

‘Als je in de uitzendbranche werkt, zit netwerken in je bloed en kom je automatisch met veel mensen uit het wereldje in contact. Zo trof ik op een moment Bas Weijman aan, operationeel directeur van Stadion Uitzenden. Bas vertelde mij dat er plannen in het vooruitzicht lagen ter uitbreiding van de regio en zo vertelde ik op mijn beurt dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging bij een uitzendorganisatie welke dezelfde waarden droeg als ik. Dus we gingen zitten voor een kop koffie.

De “match” was vervolgens snel bepaald: met bedrijfskernwaarden als humor, no-nonsense en betrouwbaarheid, maar ook de combinatie van de kandidaat centraal stellen en van daaruit de markt bedienen, kreeg ik antwoord op hetgeen waar ik naar zocht. Dit vulde zich nog eens extra aan met het stukje ondernemerschap dat heerst op de vestigingen: zelf je eigen “toko” draaiende houden, zelf acties uitzetten, zelf zaken sponsoren en ook zelf bijvoorbeeld samen met klanten uit eten kunnen gaan, welke uit een prachtig brede en diverse klantenportefeuille komen.

Tot slot toveren de overige kleine details ook een glimlach op mijn gezicht: in dit geval de recente carnavalsacties welke we bij Stadion hebben gevoerd voor onze klanten, zoals bijvoorbeeld de Greutsje Pin of de handige Vastelaovend Drankendrager voor onze flexwerkers. Ja, dat maakt het extra persoonlijk voor me’.

 

Nu werk je 3 maanden bij Stadion Uitzenden, hoe bevalt het?

‘Beeld en geluid kloppen, alles wat van tevoren is besproken van hoe het hier intern reilt en zeilt, zo gaat het. Maar ook extern: bij klanten in mijn regio krijgen wij deze positieve geluiden terug over Stadion. Bijvoorbeeld dat we mensen nog steeds op de vestiging ontvangen. Hier wordt altijd gezegd: “Kom een keertje bij ons langs en ontvang een kopje koffie”. We gaan écht samen met je aan de slag voor de juiste job. Dit gebeurt ook bij klanten; wij zijn altijd daar en tonen lokaal ondernemerschap.

Zoals je hoort, krijg ik veel energie van alle kansen die we hier krijgen, maar ving ik toch ook wel veel twijfelende geluiden uit mijn persoonlijke omgeving op, zoals: ‘waarom ga je naar zo’n “kleine club” toe’? Maar als ik eerlijk mag zijn, heb ik de afgelopen twee maanden hier al meer geleerd dan de drie jaar ervoor. Dat zit hem écht weer in het lokale ondernemen. Zaken waar je weer voor het eerst over na moet denken, omdat je complete ondernemende vrijheid krijgt. Uitdagend’!

 

Toekomstbeeld?

‘Ik ben er heilig van overtuigd dat wanneer je persoonlijk met elkaar in contact komt en elkaars motivaties weet te vinden, je veel sneller en effectiever tot je recht komt, voor zowel jezelf als jouw omgeving. Oftewel: de perfecte match. En juist voor díe groei wil ik gaan, samen met Stadion Uitzenden. Wat betreft mijn individuele toekomstbeeld: elke dag met een glimlach opstaan en plezier hebben in mijn werk!

Werk beleef je’!

Meer weten

Sander Winkens nieuwe regiomanager Noord bij Stadion Uitzenden!