Ga naar hoofdinhoud

Tip: CV-checklist | Deel 2

In deel 1 heb je kunnen lezen hoe je jezelf centraal stelt in je CV. In deel 2 gaan we aan de slag met je werkervaring en skills. Lees hieronder wat je wel en niet meeneemt tijdens het opstellen van je CV. 

1. Jouw werkervaring

Het belangrijkste gedeelte van een CV als je het vraagt aan een werkgever/recruiter. Zorg ervoor dat je relevante banen op je CV plaatst. Het heeft geen zin om alle bijbanen op te nemen in je CV wanneer dit zorgt voor een onoverzichtelijkheid. Hou het simpel en focus op de belangrijkste werkervaring die je hebt opgedaan. Dit zijn vaak de banen waarin jij jezelf wilt verder ontwikkelen.

Het noteren dat jij kassamedewerker bij een supermarkt bent geweest toen je 16 was heeft geen toegevoegde waarde wanneer je solliciteert op de functie van operator B waar je al 10 jaar werkervaring in hebt opgedaan. Je CV moet relevant zijn voor jouw nieuwe werkgever.

2. Kennis

Vergeet zeker niet jouw diploma’s, opleidingen en certificaten te benoemen. Hier heb je desnoods hard voor gewerkt en laat goed zien waar jouw kennis vandaan komt. De kennis die je vergaard hebt door de jaren heen kan jou onderscheiden van andere sollicitanten!

3. Vaardigheden & skills

Het is altijd een goed idee om jouw vaardigheden op te sommen. Op deze manier laat je zien waarom jij een geschikte kandidaat bent voor een of meerdere openstaande vacatures! Bijvoorbeeld verschillende boekhoudsystemen die je onder de knie hebt komen van pas bij het solliciteren op een financiële functie.

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!