Ga naar hoofdinhoud
Nieuws werknemers

Aandeel van zzp’ers groeit op arbeidsmarkt NL

Door 9 januari 2019december 7th, 2021Geen reactie's

Uit een bron van het CBS blijkt dat het aandeel van zzp’ers op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft groeien. In het tweede kwartaal van 2018 was ruim 12% van de Nederlandse werkzame beroepsbevolking werkzaam als zzp’er. Bijna twee derde van alle bedrijven in Nederland, 64%, is zzp’er zo blijkt uit de cijfers van de Kamer van Koophandel.

De positie van zzp‘ers op de arbeidsmarkt is de het laatste jaar continu in het nieuws. Een deel van het vraagstuk richt zich op de vraag of werkgevers de ondernemersrisico’s niet afschuiven op de zzp’ers? Dat de antwoorden hierop niet eenduidig zijn blijkt uit de discussie rond de vervanging van de wet DBA. De Commissie Regulering van Werk buigt zich momenteel over de positie van zzp’ers op de arbeidsmarkt. Doordat er onduidelijkheid is omrent het hanteren van een minimumtarief en het begrip ‘reguliere arbeid’ is de verwachting dat de nieuwe wet DBA niet voor 1 januari 2021 ingevoerd zal worden.

Wist u dat u uw medewerker op de payroll bij Stadion Uitzenden kan detacheren? Voor meer informatie neem contact op met de voor u dichtstbijzijnde vestiging!

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!