Ga naar hoofdinhoud

Kantoormanager Guus Jeucken van Stadion Uitzenden Venlo heeft een tijd geleden meerdere mensen kunnen helpen aan een baan bij SPGPrints in Boxmeer. Vandaag gaat hij in gesprek met Dion, Operator bij SPGPrints, om te zien en horen hoe het hem bevalt.

Welkom Dion, goedemorgen!

Dion kun jij jezelf even kort voorstellen voor de lezers?

Natuurlijk! Ik ben Dion Schreurs, 26 jaar en woon samen met mijn vriendin en twee honden in Blerick.

Hoe ervaar je de dienstverlening van Stadion Uitzenden?

Ik heb altijd gezegd dat ik Stadion Uitzenden een van de beste uitzendbureaus vind die ik gehad heb. Nog nooit heb ik problemen gehad met jullie. Wanneer ik een vraag had of er speelde iets anders, werd er direct met mij meegedacht en dat wat speelde werd direct opgelost! Terwijl dit bij andere uitzendbureaus niet het geval was, hier moest ik zowat vechten om iets klaar te spelen. Dus het is mij bij Stadion Uitzenden erg goed bevallen. Inmiddels ben ik op contract gegaan bij SPGPrints!

Welke functie beoefen je bij SPGPrints en hoe bevalt dat?

Ik ben allround operator sjablonen en wordt begeleid in het traject om de machine te leren bedienen. Met deze machines zorgen wij ervoor dat sjablonen gemaakt worden voor de volgende lijn van productie. Het is een ingewikkelde machine waarbij je alles precies goed moet doen, anders kan er veel misgaan. De functie bevalt heel goed! In het begin had ik wat opstartproblemen. Er kwam meer bij kijken dan ik in eerste instantie dacht, maar het feit dat het zo veelzijdig is, maakt het nu ook juist zo uitdagend!

Naast je fulltimebaan volg je een opleiding. Volg je deze via SPGPrints of Stadion Uitzenden en wat leer je hier precies?

Klopt! Ik volg de opleiding VAPRO A. Dat is eigenlijk procesoperator A. Door te werken via Stadion Uitzenden bij SPGPrints krijg ik de mogelijkheid om werken en leren te combineren. Op dit moment ben ik aangekomen bij toets 7. Dat is net over de helft van de opleiding. Ik heb het er wel even zwaarder mee gehad, omdat het toch wel lastig is om het leren met werken in ploegen te combineren. Je moet echt tijd investeren. Dat is af en toe wel zwaar, maar de uiteindelijk groei die ik hiermee bereik, zowel persoonlijk als zakelijk, is het meer dan waard!

Dus als jij de opleiding afrondt, ben jij breed inzetbaar als ervaren operator?

Je krijgt een heel breed pakket aan kennis en ervaring mee na het volgen van de opleiding. De kennis en ervaring bestaat onder andere uit procestechniek, werktuigbouwkunde, natuurkunde, scheikunde en wiskunde. De praktijkopdrachten die je uitvoert zijn specifiek gericht op de werkzaamheden binnen SPGPrints. Je kunt vervolgens ook aan de slag als procesoperator bij een ander bedrijf, maar dan moet je toch weer even wennen aan hoe verschillende processen daar worden aangepakt.

Hoe is de werksfeer binnen SPGPrints?

De werksfeer zit goed! Ik voel mij hier op mijn plek. Ik werk samen met een fijne groep collega’s waar onderling een grapje gemaakt kan worden en dat mag ook wel vind ik. In het algemeen zijn ze wel heel serieus als het op kwaliteit en regelgeving aankomt. Ik denk dat mijn mentor erg gedreven is. Daar leer ik het meeste van. Hij wil ervoor zorgen dat we leren en dat stimuleert mij enorm.

Als ik het zo hoor ga je iedere dag met plezier naar het werk?

Ik ga zeker met plezier naar het werk!

En hoe ziet jouw toekomst eruit? Heb je doelen voor in de toekomst zowel op zakelijk als persoonlijk gebied?

Mijn doel is het behalen van een vast contract binnen SPGPrints. Momenteel loopt mijn contract bij SPGPrints tot de geplande einddatum van de opleiding. Ik wil mijzelf graag aan een bedrijf binden. Ik houd van vastigheid. Op persoonlijk gebied is mijn doel het kopen van een huis. Op dit moment huur ik in de Klingerberg en heb altijd gezegd dat ik graag in Velden of Arcen wil wonen.

TIPS VAN DION!

  1. Denk eraan dat je tijd vrijmaakt wanneer je start aan een opleiding naast je werk. Je verbreedt niet alleen je eigen kennis en ervaring, maar je vergroot ook de kans op baangarantie in een hogere functie!
  2. Waar ikzelf te laat achter ben gekomen, is dat je de CODEX heel erg veel moet gebruiken. Hier staan veel antwoorden in. Dit handboek geeft je handvatten voor de gehele opleiding.
  3. Als laatste wil ik mensen die twijfelen meegeven dat ze het gewoon moeten doen! Het voelt als een risico, maar uiteindelijk kun je er veel mee bereiken door ‘gewoon’ de stap te zetten!

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!