Ga naar hoofdinhoud

Deze keer is het raak! Silvio sleepte maandag 28 juni een contract in de wacht bij Thijs Logistiek in Weert. Vandaag werd op feestelijke wijze het contract getekend. Een paar jaar lang leefde Silvio van een bijstandsuitkering. Na een aantal tegenslagen heeft deze topper nu een mooie baan in de logistiek bemachtigd. Via Werk.Kom, onderdeel van Risse Groep, deed Silvio door de jaren heen mee aan verschillende projecten, waaronder Kansrijk in de Wijk. Hoewel hij zijn best deed, leidde de werkervaring die hij opdeed maar niet tot die felbegeerde baan.

Bij Thijs Logistiek kon Silvio deelnemen aan Praktijkleren met een Praktijkverklaring*. Werk.Kom en  Stadion Uitzenden slaan daarbij de handen ineen en bemiddelen mensen naar een passende werkgever. Ook Gilde Opleidingen is betrokken bij het Praktijkleren. Voor Silvio – die al ervaring had in de logistiek – was Thijs Logistiek een prima plek. Silvio haalde hier niet alleen zijn Praktijkverklaring Logistiek. Na drie maanden hard werken was Thijs Logistiek zo enthousiast over Silvio en zijn kwaliteiten dat ze hem een baan aanboden! Een geweldige mijlpaal voor Silvio. Will van Hoeij (Personeelszaken) van Thijs Logistiek is tevreden over Silvio: “Hij doet het goed en hij heeft het ook nog naar zijn zin!”

“We kijken niet alleen naar iemands CV”, vertelt Silvio’s jobhunter Fallon Raven, “We kijken vooral naar iemands kwaliteiten”. Die aanpak past helemaal in Silvio’s straatje. Hij zegt: “Je neemt jezelf mee op de werkvloer, niet je papieren. Ik heb graag dat werkgevers naar de mens Silvio kijken, naar het totaalplaatje, wie ik ben en wat ik kan betekenen en niet alleen naar mijn diploma’s of het werkverleden.” Zowel Werk.Kom als Thijs Logistiek keken naar de mens Silvio. Een prima match!

Vanaf hier neemt Stadion Uitzenden het stokje van Werk.Kom over. Denise Brands van Stadion Uitzenden vertelt: “Ik wil écht iets voor mensen betekenen, daarom ben ik dit werk gaan doen. Hoe groter de afstand tot de arbeidsmarkt hoe mooier je iemands leven kunt helpen veranderen!” Van het verhaal van Silvio gaat haar hart dus zeker sneller kloppen.

*Over Praktijkleren: Er zijn heel wat mensen op de arbeidsmarkt die geen startkwalificatie hebben. Werk.Kom (het WSP) – onderdeel van Risse Groep – sloeg de handen ineen met de gemeenten in de regio, het servicepunt Leren en Werken, regionaal onderwijs, SBB en UWV. Zij startten in 2019 de Pilot Praktijkleren met de Praktijkverklaring in het MBO. Met succes! Al deze mensen hebben kwaliteiten. De een kan prima inpakken de ander kan goed vrachtwagens lossen. Nu is het mogelijk om bij een werkgever een Praktijkverklaring in de wacht te slepen, bijvoorbeeld in de logistiek. Met zo’n MBO-certificaat krijgen mensen een betere positie op de arbeidsmarkt.

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!