Ga naar hoofdinhoud
Nieuws werknemers

Vakantie in eigen land?

Door 5 juni 2020januari 26th, 2022Geen reactie's

Vorig jaar ging 64,6% van de Nederlanders op vakantie naar het buitenland (Bron CBS). Trendwatcher en onderzoeker Kees van der Most van Trends & Tourism verwacht dat er dit jaar veel minder mensen op vakantie zullen gaan. De heer van der Most geeft aan dat dit komt door de onzeker situatie komt waarin Nederlanders zich momenteel bevinden. “Door die onzekerheid vinden consumenten het moeilijk om een beslissing te nemen over hun vakantieplannen en vakanties vinden altijd in de toekomst plaats.”

Blijven mensen dit jaar thuis of gaan wij op vakantie in eigen land of toch buitenland? Hoe dan ook vakantie opnemen is gezond. Vakantiedagen hebben een zogenaamde recuperatiefunctie, oftewel de benodigde rust voor een werknemer. Zowel de werkgever als de werknemer zijn gebaat bij een “uitgeruste werknemer”.

Een gesprek met uw werknemer over het opnemen van verlofdagen of vakantie is daarom ook zeer belangrijk, vooral in deze tijd. Enerzijds is het begrijpelijk dat een werknemer aangeeft dat de functie van zijn/haar vakantiedagen teniet worden gedaan doordat de reeds geplande vakantie geen doorgang kan vinden; (landen zijn nog gesloten/vliegreizen zijn niet beschikbaar) Anderzijds kan de recuperatiefunctie van deze vakantiedagen uiteraard ook bereikt worden op een andere manier; namelijk thuis.

Goed overleg is in deze situatie natuurlijk van belang. De huidige situatie is immers uitzonderlijk en het komt nu dan ook aan op goed werkgever- én werknemerschap.

Neemt de werkdruk binnen uw organisatie tijdens verlofperiodes toe, neem dan contact op met een van onze kantoren!
Wij kunnen u (tijdelijk) voorzien van gekwalificeerd personeel om deze piekperiode op te vangen.

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!