Ga naar hoofdinhoud

Tip: Online Profileren | 5 LinkedIn tips

Je gaat aan de slag met solliciteren en wil zowel offline als online een goede indruk maken. Veel werkgevers checken jouw LinkedIn profiel om verder dan een CV te kunnen kijken. Check onze 5 tips om jouw LinkedIn profiel naar een hoger niveau te tillen. 

1. Start met de juiste fotografie

LinkedIn is een professioneel platform, het is dus goed om hier je fotografie op aan te passen. Jouw profielfoto is de eerste indruk die je achterlaat wanneer iemand jouw LinkedIn profiel bekijkt. Zorg ervoor dat deze representatief is en professionaliteit uitstraalt! Het is goed om een foto te kiezen waarbij waarbij je in de camera kijkt. Wanneer je toch bezig bent, pas dan ook direct je omslagfoto aan. Je omslagfoto kan er op mobiel anders uitzien dan wanneer je LinkedIn profiel bekeken wordt via de desktop. Controleer of jouw foto goed oogt op beide. Als laatste adviseren wij niet teveel tekst in jouw omslag foto te plaatsen.

2. Kopregel

De kopregel is erg belangrijk! Hier kun je in maximaal 1 zin laten zien waar jij werkt of waarin jij goed bent. Deze informatie is in combinatie met jouw profielfoto de eerste informatie die jouw toekomstige werkgever bekijkt.

3. Werkervaring

LinkedIn is alsware jouw online CV. Zorg ervoor dat je werkervaring up-to-date en relevant is. Toekomstige werkgevers of recruiters kun zo gemakkelijk en snel zien wat voor werkervaring je hebt opgedaan en hoelang je waar gewerkt hebt. Een vakantiebaan uit je jeugd kun na een aantal jaar volwassen werkervaring het beste van jouw LinkedIn-profiel af te halen. Op deze manier houd je jouw LinkedIn relevant en up-to-date.

LinkedIn plaatst al jouw ingevulde werkervaring automatisch op volgorde. Je kunt er voor kiezen om jouw (vorige) werkgever te koppel wanneer het bedrijf in het bezit is van een LinkedIn bedrijfsprofiel. Op deze manier krijgt jouw toekomstige werkgever een goede indruk van jouw werkervaring.

4. Afgeronde cursus en/of opleiding

Onlangs een cursus of opleiding naast je werk met succes afgerond? Voeg dit toe aan je profiel! Op deze manier laat je zien dat je bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling. Van heftruckdiploma tot een opleiding operator B. Door deze informatie toe te voegen kun je aantonen dat je je onderscheidt van de meerderheid en dus waardevoller bent voor de functie.

5. Zet je profiel openbaar

Wanneer je jouw LinkedIn profiel openbaar zet, kan jouw toekomstige werkgever je hele profiel bekijken waar je zojuist hard aan gewerkt hebt om hem te updaten. Het zou zonde zijn wanneer dit niet kan omdat je profiel op privé staat. Daarnaast is het slim om je LinkedIn URL aan te passen. Een kleine aanpassing die een groot verschil kan maken. Door het aanpassen naar jouw naam wordt je LinkedIn profiel namelijk beter gevonden binnen LinkedIn zelf, maar ook door zoekmachines zoals Google.

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!