Ga naar hoofdinhoud

Tip: Sollicitatie skills | Zelfverzekerd overkomen

Tijdens je sollicitatiereis wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Wat nu? Check hieronder 3 tips om zelfverzekerd je sollicitatiegesprek in te gaan en de baan te krijgen waar je op gesolliciteerd hebt! 

1. Schrijf vragen en antwoorden op

Er zijn tal van vragen die heel gebruikelijk zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Schrijf deze vragen op en formulier hier een antwoord achter. Op deze manier kun je de vragen en antwoorden een aantal keer herhalen voor jezelf, waardoor je goed voorbereid bent!

2. Doe onderzoek naar het bedrijf waarvoor je wil werken

Check altijd de website (en eventuele social media) van het bedrijf waar je op sollicitatie gaat. Zo kun je bijvoorbeeld een gesprek starten over het nieuwe wagenpark van het bedrijf of kun je een vraag stellen over iets wat je gelezen hebt. Op deze manier kom je geïnteresseerd en goed voorbereid over.

3. Kledingkeuze

Het is belangrijk om na te denken over de outfit die je aantrekt naar je sollicitatiegesprek. Kleed je naar het bedrijf en functie waar je wilt komen te werken. Liever overdressed, dan te casual. Wanneer je op gesprek gaat voor een kantoorfunctie dan is het natuurlijk not done om aan te komen op badslippers en een korte broek. Het kan bijvoorbeeld ook voorkomen dat je solliciteert op een functie waar werkkleding gedragen wordt. Kies er dan alsnog voor om een hemd of blousje te dragen. De eerste indruk is en blijft belangrijk!

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!