Ga naar hoofdinhoud
Nieuws werknemers

Baankansen voor mbo’ers gunstiger dan ooit!

Door 11 december 2018december 7th, 2021Geen reactie's

Baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding zijn gunstiger dan ooit, zo bleek afgelopen week uit de Basiscijfers Jeugd van het UWV. In de periode januari tot en met juni 2018 ontstonden er ruim 278.000 vacatures op mbo-niveau, een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Vooral de studenten die een opleiding kiezen tot beroepen als metselaar, stukadoor of timmerman kunnen rekenen op goede vooruitzichten op de arbeidsmarkt. Ook andere aan techniek gelieerde opleidingen als die van machinebouwer, elektricien of loodgieter tonen goede arbeidsmarktperspectieven. Naast de techniek is er in de komende jaren veel vraag naar mbo’ers in de zorg. Zo is er naast hbo-verpleegkundigen bijvoorbeeld ook veel vraag naar verpleegkundigen op mbo-niveau.

In de komende jaren zal er naast nieuwe mensen in de zorg naar verwachting ook een goede plek zijn op de arbeidsmarkt voor afgestuurde mbo’ers in bijvoorbeeld de detailhandel, de teelt en de veehouderij. Ook zijn grote tekorten in banen als die van vrachtwagenchauffeur goed in te vullen door mbo’ers.

Ben jij een mbo’er en op zoek naar een baan? Bekijk dan ons actuele aanbod mbo-vacatures! Of nog makkelijker: neem telefonisch contact op om samen jouw mogelijkheden te bespreken!

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!