Ga naar hoofdinhoud

Van een HBO-opleiding gecombineerd met een bijbaan in de horeca, naar een fulltimebaan als intercedente bij Stadion Uitzenden!

Onlangs hebben wij Alana Jetten mogen toevoegen aan ons team van enthousiaste intercedenten bij Stadion Uitzenden. Voordat Alana aan de slag ging als intercedente werkte ze nog als student in de horeca. Een onzekere periode zorgde ervoor voor dat ze op een gegeven moment niet meer wist waar ze naartoe wilde gaan met haar carrière. Toch is ze uiteindelijk aan een totaal andere onverwachte baan weten te komen waar ze nu met plezier werkt. Hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen?

We gingen in gesprek met Alana:

Hoe komt het dat je bent uitgekomen bij de baan als intercedente bij Stadion Uitzenden?

Dat is niet vanzelf gebeurd. Het begon allemaal tijdens mijn studie. Naast het studeren probeerde ik een extra cent te verdienen met mijn bijbaan in de horeca. Toen ik met vreugde mijn opleiding hotel- en eventmanagement had afgerond, kwam er weer veel tijd en energie vrij om deze in mijn eerste “officiële” baan te gaan steken! Met frisse moed was ik van plan veel meters te gaan maken en daarmee een goede basis te leggen voor mijn eerste carrièrestappen.

Welke stappen heb je ondernomen na het afronden van je studie?

Uiteraard ging ik net als elke andere gemotiveerde afstudeerder op zoek naar een baan die matchte met mijn studieachtergrond. Maar de realiteit liet mij al gauw een andere kant van deze verwachting zien. De huidige coronasituatie raakte, net als diverse andere branches, ook de horeca-, hospitality- en evenementenbranche. De banen waar ik naar zocht, waren daardoor bijna niet te vinden of beschikbaar. Een zware domper. Je werkt ergens naartoe en dan wil je graag ook een bepaald resultaat binnenslepen waar je zo hard voor hebt gewerkt. Dat doel leek nu helemaal verdwenen te zijn.

Een domper: je vond geen aansluiting met je studieachtergrond. En toen?

Het gevoel van deze tegenslag werd al gauw overmand door een beangstigender gevoel en dat was het idee dat ik werkloos zou blijven als ik niets aan deze situatie zou doen. Ik begreep dat ik niet kon blijven stilzitten en wachten op het gouden ticket naar evenementenland. Er zal ook geld in het laatje moeten komen voor bijvoorbeeld het betalen van mijn levensonderhoud. Ik had daarom geen andere keuze dan het over een andere boeg te gooien en breidde mijn interesseveld uit.

Nu ben je deel van de club. Hoe bevalt het?

Ik werd warm ontvangen door mijn collega’s dus dat was al een hele goede start. Maar je bent in eerste instantie natuurlijk daar om te doen waarvoor je betaald krijgt: werk verzetten. Ik ga niet liegen: er kwamen veel nieuwe termen en taken op mij af waar ik nog nooit iets van gehoord of gezien had. Het was even door de eerste weken heen bikkelen. Maar ja, zijn alle nieuwe dingen niet moeilijk in het begin? Ik merkte dat als ik maar de juiste vragen stelde aan mijn collega’s en tijdig deed communiceren dat ik op die manier ook de juiste begeleiding kreeg van mijn collega’s. Gevalletje wie niet vraagt, kan niet geholpen worden. Voor ik het wist was ik na een maand volledig zelfstandig klanten en sollicitanten aan het werven en met elkaar aan het matchen. Geweldig!

Welke tips zou jij anderen meegeven met de inzichten die je nu hebt?

1. Vind je geen aansluiting met jouw opleidingsachtergrond? Blijf vooral niet stilzitten!

2. Kijk dan ook naar alle andere beschikbare vacatures; vooral als je geld nodig hebt.

3. Schrijf op wat jou aanspreekt in andere vacatures en kijk waar mogelijk overlap met jouw achtergrond te vinden is. Laat je niet afschrikken door “het jasje” van de nog onbekende branche!

4. Noteer een simpel doel dat jou voldoening geeft als je de baan zou bekleden: ik wilde mensen aan een baan helpen, want zelf wilde ik ook dolgraag als starter aan de slag met werk.

5. Schrijf, schrijf, schrijf en solliciteer!

6. Zet je voor 100% in op de dag dat je aan de slag mag gaan en stel de juiste vragen om jezelf en jouw omgeving verder te helpen!

7. Last but not least: vier al je mini-succesjes, ongeacht in welke stap van het proces je zit!

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!