Werk beleef je!

Veelgestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen door flexwerkers kun je hier vinden.

Een werkbriefje geldt als basis voor onze salarisadministratie. Aan het einde van de week vul je het werkbriefje in met de gewerkte uren en dit wordt door de opdrachtgever voor akkoord getekend.

Door inlevering van het afgetekende werkbriefje kan de verwerking plaatsvinden. Wij hebben een wekelijkse verwerking, waardoor het salaris steeds vanaf de donderdag wordt overgemaakt naar jouw rekening.

Voor opbouw van pensioen geldt een minimale leeftijd van 21 jaar. Wanneer je 26 weken voor Stadion Uitzenden hebt gewerkt, begin je met de opbouw van pensioen. De premies voor het pensioen worden afgedragen aan Stichting Bedrijfspensioenfonds voor Langdurige Uitzendkrachten (Stiplu).

Zo snel mogelijk terugkeren naar je opdrachtgever of naar een nieuwe opdrachtgever, dat is het streven bij ziekte. Door intensief contact en ondersteuning waar je dat nodig hebt, proberen wij je zoveel mogelijk te helpen. Daarom is het belangrijk dat je je op de eerste ziektedag zowel bij de opdrachtgever als bij Stadion Uitzenden ziek meldt.

De CAO voor flexwerkers valt onder de ABU (Algemene Bond Uitzendorganisaties). In deze CAO zijn de diverse secundaire arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op twee vakantiedagen per maand. Als je werkt via een uitzendcontract, dan is het mogelijk om vakantie nemen wanneer je daadwerkelijk rechten hebt opgebouwd. Daarbij volgende wij in de meeste gevallen de Cao van de inlener. Wanneer deze Cao andere afwijkende vakantierechten aangeeft dan de ABU cao dienen wij deze te volgen.

Het verschil tussen je bruto- en nettosalaris zijn de belastingen en premies die je moet afdragen als werknemer.

Bruto is het bedrag voor belastingen en premies en netto is het bedrag na aftrek van belastingen en premies. Voordat je gaat starten met werken bespreken we je uurloon.

Dit zal altijd het bruto bedrag zijn, omdat de hoogte van belastingen en premies afhankelijk is van het aantal uur dat je per week hebt gewerkt en of je wel of geen loonheffingskorting hebt toegepast. Als je wisselend werkt, kan het dus goed zijn dat je de ene week meer belasting betaalt dan de andere week.

Laatste nieuws

22-07-2021

Mooie samenwerking tussen Werk.kom en Stadion Uitzenden!

Deze keer is het raak! Silvio sleepte maandag 28 juni een contract in de wacht bij Thijs Logistiek in Weert. Vandaag werd op feestelijke wijze het contract getekend. Een paar jaar lang leefde Silvio van […] ...

Ga naar het nieuwsarchief Lees meer

Zoek de baan die bij jou past