Ga naar hoofdinhoud
Nieuws werknemers

Een kijkje in de keuken bij | Boesheide Hoveniers

Door 26 april 2019december 7th, 2021Geen reactie's

Een kijkje in de tuin van Boesheide Hoveniers! 

Afgelopen week werden een aantal medewerkers van Stadion Uitzenden op locatie ontvangen door onze gewaardeerde klant Boesheide. Letterlijk en figuurlijk een kijkje nemen in ‘de tuin’ van een van onze klanten. Hier werden we op vriendelijke en persoonlijke wijze door Ronald Beckers (eigenaar) en Rob Aelmans (werkvoorbereider) geïnformeerd over de ontwikkelingen van het bedrijf en de branche.

Boesheide Hoveniers

Bij ontvangst in de loods op het werkterrein stelt Ronald zichzelf en het bedrijf voor: ‘Boesheide Hoveniers is een hoveniersbedrijf, opgericht door Joost van Werven en ikzelf, welke met een frisse kijk op tuinieren alle wensen van de klant tot uitvoer brengt, onder het motto ‘Voor als de klus u net te groot wordt’. Vanuit een uit de hand gelopen hobby, zijn wij in 2003 een eigen bedrijf gestart. En zoals elke hobby het geval is, beleven wij er elke dag nog steeds enorm veel plezier aan. Niet alleen wij, want in de ruim tien jaar dat Boesheide Hoveniers bestaat, zijn we uitgegroeid tot een hypermodern geoutilleerd bedrijf met een tiental medewerkers, welke dezelfde passie delen’.

    

Groene medewerkers

Rob vult Ronalds verhaal aan: ‘Werken in het groen is een vak apart. Zelf hebben wij altijd in de uitvoering van het groen gewerkt en we hebben wij in de loop der jaren veel mensen zien komen en gaan. Wat we hebben gemerkt aan de “blijvers” is dat de affiniteit met de branche al vanaf de start aanwezig moet zijn. Guy Maes (intercedent Stadion Uitzenden) reageert: ‘Veel mensen hebben de aanname dat ze alleen maar moeten schoffelen als ze in het groen starten’. Rob antwoordt met een lach: ‘Ja, schoffelen moet nu ook eenmaal bij sommige functies gebeuren, maar dit is slechts één van de vele werkzaamheden die je kunt uitvoeren in het groen. Wij zijn een allround hoveniersbedrijf waarbij totaalaanleg van particulier en openbaar groen van A tot Z kan worden gerealiseerd. Veelvoorkomende werkzaamheden zijn aanplanten, schuttingen plaatsen, leggen van sierbestratingen, bomen planten, werken met machines  zoals maai-, borstel- of veegmachines. Het zijn niet alleen uitdagende werkzaamheden, maar je bevindt je ook in mooie omgevingen zoals openbare ruimtes of particuliere tuinen waarin je zelf een grote bijdrage kunt leveren aan het eindresultaat’.

    

Groeien in het groen

‘Hoe kijken jullie naar de toekomst van de branche’? vraagt Cindy  op ’t Veld (intercedente Stadion Uitzenden).Rob knikt en antwoordt direct: ‘De groensector zou de groensector niet zijn als er geen groei plaatsvond. Dit geldt niet alleen voor de planten, maar ook voor de medewerkers. Er is volop ruimte voor ontwikkeling. Wil jij je laten bijscholen, dan kan dat. Niet alleen de medewerkers, maar ook de machines en gereedschappen maken ontwikkelingen door en worden steeds efficiënter, innovatiever en gebruikersvriendelijker. Daarnaast verlangt de maatschappij steeds meer een totaalpakket in plaats van losse, kleine klussen. Een project waarin alle vaardigheden uit de groensector nodig zijn, zoals specifieke plantenkennis, materiaalkennis, kennis van gereedschappen etc. De groensector staat dan ook te trappelen om nieuwe kandidaten in te laten stromen en zich te laten ontwikkelen in het vak. Om écht geïnteresseerd te raken, begint het gewoon bij een oriënterend gesprek bij een van de bedrijven opererend in deze branche’.

Ben je nog op zoek naar werk in het groen? Bekijk nu onze actuele vacatures en ga vrijblijvend het gesprek aan op een van onze kantoren. Laat je tevens ook informeren naar de diverse scholingsmogelijkheden bij Stadion Uitzenden.

Stadion Uitzenden | Werk beleef je!

Laat een reactie achter

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!