Ga naar hoofdinhoud

26% van de mensen die na de WW aan het werk gaan doet dat via uitzendwerk. Daarvan is 61% na één jaar nog steeds aan het werk. Dit blijkt uit de rapportage over werkhervatting na de WW, die UWV vorige week publiceerde.

Het onderzoeksrapport beschrijft de ontwikkeling vanaf 2018 van mensen die na de WW langer dan een jaar aan het werk blijven. Ook bevat het een uitgebreide beschrijving van de verschillen die naar voren kwamen in het onderzoek.

Economisch herstel en krappe arbeidsmarkt

In totaal bleef 73% van de mensen die vanuit de WW een baan in loondienst vonden meer dan een jaar aan het werk. Dat percentage is hoger dan voor de coronacrisis. De stijging hangt waarschijnlijk samen met het economisch herstel na de coronacrisis en de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt.

Een aantal groepen mensen die vanuit de WW werk vinden, blijft minder vaak langdurig werken:

  • Mensen die gemiddeld weinig uren per week werken
  • Mensen die het minimumloon verdienen
  • Mensen met een uitvoerend beroep in de bouw of met een agrarisch beroep. Bij deze beroepen gaat het vaak om seizoensarbeid, waardoor er niet het hele jaar door werk is.

Leeftijd speelt geen rol bij langdurig werk na WW

55-plussers zijn gemiddeld langer werkloos dan andere leeftijdsgroepen. Maar mensen van 55 tot en met 62 jaar die vanuit de WW in loondienst aan het werk gaan, blijven net zo vaak langdurig aan het werk als jongere mensen.

> Het hele rapport van het UWV lezen

 

Bron: https://www.abu.nl/kennisbank/marktcijfers/uwv-61-van-de-werkhervatters-via-uitzendwerk-blijft-langer-dan-jaar-aan-het-werk/

Schrijf je in voor onze job-alert en ontvang de nieuwste vacatures!